Marianne Vinding

En kommune i harmoni

Mit navn er Marianne Vinding, og jeg sidder som bestyrelsesmedlem i Den konservative Vælgerforening i Sorø Kommune, hvor jeg er medlems- og økonomiansvarlig.

Indvalgt i menighedsrådet i Tersløse Sogn.

Bestyrelsesmedlem i DUR (Dianalund Udviklingsråd) Besøgsven via Røde Kors Sorø.

Fremtiden starter allerede i Folkeskolen, derfor er det meget vigtigt, at Folkeskolen formår at give eleverne kvalifikationer, der gør dem klar til en ungdomsuddannelse, hvilket er en god start på et liv på selvforsørgelse.

Høj faglighed i folkeskolerne vil medføre bosætning. Flere borgere vil skabe øget vækst og forbrug, men vil også kræve en ændring af infrastrukturen i Sorø Kommune.

Jeg er 52 år, uddannet  cand. jur. fra Københavns Universitet. Mor til fire børn. Flyttet til Sorø Kommune i 2013. Som frivillig har jeg valgt at tage et lokalt og socialt ansvar.

Mine mærkesager

En tryg kommune med muligheder for borgere.

En kommune i harmoni

Vi er en samlet kommune, som skal tilgodese alle kommunens byer.

Så alle borgere – uanset hvilket postnummer – føler sig som en del af Sorø Kommune.


Optimering af folkeskolerne

Folkeskolerne er meget afgørende for elevens fremtidige liv. Her skabes fundamentet for en uddannelse.

Det er derfor meget vigtigt, at Folkeskolerne sørger for eleverne forlader matriklen med kvalifikationer, der gør dem i stand til at tage en ungdomsuddannelse.


Bosætning og Infrastruktur

Bosætning skaber vækst. Det er vigtigt at Sorø Kommune tiltrækker nye borgere, det kræver god infrastruktur, gode busforbindelser, gode fritidsmuligheder, men ikke mindst gode pasningsmuligheder og folkeskoler.

Sorø kommune skal være et attraktivt sted, uanset hvor i livet borgeren befinder sig.

Min baggrund

Jeg er 52 år, uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet.

Jeg er opvokset i Hørsholm, hvor jeg er døbt og konfirmeret. Jeg er adopteret fra Sydkorea. Efter min studentereksamen fra Rungsted Gymnasium, boede jeg et år i Paris og seks måneder i Israel, hvorefter jeg flyttede til Christianshavns Kanal og startede på mit jurastudie. Mødte mine børns Far på studiet og vi flyttede i et hus i Vanløse og fik fire dejlige børn. Jeg flyttede til Sorø Kommune i 2013 sammen med to af mine børn.

Efter tre ansættelser i det offentlige: Københavns Universitet, Sorø Kommune & Region Sjælland, valgte jeg i 2019 at blive selvstændig og åbne en Café. Jeg elsker at møde forskellige mennesker og være en del af lokalsamfundet, men samtidig er det meget vigtigt for mig, at caféen også tager et socialt ansvar, derfor har vi et rigtig godt samarbejde med Sorø Kommunes jobcenter.

Det betyder meget for mig at deltage i det lokale. Derfor sidder jeg i Menighedsrådet for Tersløse Sogn samt i DURs bestyrelse.

Jeg har i mange år haft stor glæde af at være besøgsven for en dame i Sorø via Røde Kors. Vi ses hver torsdag og får vendt verdenssituationen.

CV

 

Det konservative Folkeparti

 • Hørsholm-Rungsted KU,
 • Best. med. Konservative Studerende,
 • Best. med. i DJØF for Konservative Studerende
 • Best. med. i vælgerforeningen i Sorø

 

Bestyrelsesposter:

 • DUR (Dianalund Udviklingsråd)
 • Menighedsrådet Tersløse Sogn
 • Ungdommens Røde Kors Sorø
   

Arbejde:

 • Selvstændig erhvervsdrivende i Sorø Kommune
   

Tidligere ansættelser:

 • Københavns Universitet
 • Sorø Kommune
 • Region Sjælland
   

Uddannelser:

 • Rungsted Gymnasium
 • Københavns Universitet, jurist