Udvikling i den nordlige del af kommunen

Så blev sløret løftet for de langsigtede planer for boligudvikling i den nordlige del af kommunen, herunder Dianalund, Stenlille og Ruds Vedby – som  De Konservative har ønsket sig.

Byfornyelsesprojekterne er godt igang i samarbejde med borgerne og lokalråd. Sorø Kommune har med Pilegårds grunden erhvervet en meget attraktiv grund til boliger i Dianalund, ligesom boligudviklingsplanerne i Stenlille og Ruds Vedby nu rykker nærmere. De Konservative har visioner for hele kommunen, og vi tror specifikt på, at en udbygning af Dianalund by vil skabe større købekraft og dermed give Dianalund-Centret bedre indtægtsmuligheder.

Med købet af grunden, så sikrer vi, at der over tid kan blive etableret en lang række nye boliger helt centralt. Der vil kunne etableres omkring 75-100 nye boliger afhængig af boligform.

Boligerne vil ligge bynært tæt på forretninger, og de kommende nye butikker, som Netto og SuperBrugsen udbygger. Herudover er der tæt til daginstitutioner, skole og idrætsfaciliteter samt stationen. Og hvis man er bilpendler, så får man med den nye omfartsvej til godt 40 mio. kr. kun 10 minutters kørsel før man kan være på motorvejen mod København og Odense. Dianalund, Stenlille og Ruds Vedby har meget at byde på.

Med en fortsat positiv udvikling vil der kunne tiltrækkes endnu flere nye borgere. I byrådet vil vi fortsat gøre vores til at den positive udvikling også fortsætter i den nordlige del af kommunen.

Den Konservative byrådsgruppe

Per Hovmand, Mogens Schwensen,

Carsten Petersen og Bo Christensen